Başkan Çoban net konuştu: “Termal Turizmin merkezi olacağız”

Başkan Çoban net konuştu: “Termal Turizmin merkezi olacağız”
Yayınlama: 21.10.2016
A+
A-

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban hafta sonu Şanlıurfa’da katıldığı Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Toplantısı ve jeotermal su kaynağında gelinen son süreç hakkında açıklamalarda bulundu. Saray’ın konumuyla, tarihi ve turizm potansiyeliyle Afyon, Isparta ve Şanlıurfa gibi termal kaynağı bulunan illerden çok daha şanslı olduğunu söyleyen Başkan Çoban, “Trakya’daki tek jeotermal su kaynağına sahip ilçeyiz. İlçemizin İstanbul’a yakınlığı, yapılacak yeni havaalanının Saray’a 1 saat uzaklıkta olması büyük avantaj. Saray’a termal turizm için insanlar gelir mi diye bir çekincemiz asla yok. Saray konumuyla, tarihi ve turizm potansiyeliyle Termal Turizmin merkezi olmaya adaydır” açıklamasında bulundu.
termal-turizmin-merkezi-olacagiz
Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Belediye Meclis Üyesi Bülent Kardeş’le birlikte 14-17 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa’da düzenlenen Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Toplantısı’na katıldı.
TOPLANTILAR FAYDALI OLUYOR
Saray’a dönüşü sonrasında Şanlıurfa izlenimlerini paylaşan Başkan Çoban, şunları ifade etti:
“Öncelikle Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Toplantıları önümüzü görmemiz açısından oldukça faydalı oluyor. Toplantılarda hem Jeotermal Kaynağı olan Belediye Başkanlarından bilgi alıyoruz hem de jeotermal konusunda uzman isimlerden güncel gelişmeleri öğrenebiliyoruz.
TERMAL LOKOMOTİFİMİZ OLACAK
Şimdiye kadar katıldığım toplantılarda edindiği izlenimler bana Saray’ın jeotermal yatırımları konusunda oldukça avantajlı olduğunu gösterdi. Tek özelliği jeotermal su kaynağı olan birçok il ve ilçe, termal tesisler ile büyük gelişim kat etmişler. Bu şehirlere kıyasala, son derece önemli bir coğrafi konuma sahip, tarım, tarih ve turizm potansiyeli olan Saray, jeotermal kaynakla büyük bir atılıma ve gelişmeye imza atabilir. Şuanda Trakya’daki tek termal jeotermal su kaynağına sahip ilçeyiz. İlçemizin İstanbul’a yakınlığı, yapılacak yeni havaalanının Saray’a 1 saat uzaklıkta olması büyük avantaj. Saray’a termal turizm için insanlar gelir mi diye bir çekincemiz asla yok. Saray konumuyla, tarihi ve turizm potansiyeliyle Termal Turizmin merkezi olmaya adaydır. Sanayinin olmadığı Saray’da termal turizm bizim lokomotifimiz olacaktır.
termal-turizmin-merkezi-olacagiz2
TERMAL SUYUMUZ MİNERAL AÇISINDAN OLDUKÇA ZENGİN

Jeotermal su kaynağından alınan numunelerin analizleri de önemli bir nimete sahip olduğumuzu ortaya koyuyor. Jeotermal suyumuz mineral açısından olması gerekenden 6 kat daha zengin. Bunun yanında cildin yenilenmesini sağlayan, yani gençleştirici özelliğe sahip selenyum minerali de bol miktarda var. Böylesine zengin mineralli bir jeotermal kaynak yapılacak tesislerle birlikte büyük bir ilgi görecektir.
termal-turizmin-merkezi-olacagiz1
ÖNCELİK SARAY HALKININ
Zaten bu ilgi şimdiden başlamış durumda. Birçok yatırımcıyla termal tesisler için görüşmelerimiz devam ediyor. Hem ülkemizden hem de yurtdışından çok önemli şirketler Saray’a çok büyük yatırım yapmak istediklerini ifade ediyorlar. Gelen teklifleri Belediye Meclisimizde enine boyuna değerlendireceğiz. Her zaman ifade ettiğim gibi termal tesislerde önceliğimiz Saray halkı. Saray ve bölge halkının rahatlıkla kullanabileceği termal tesisleri hayata geçirmek bizim olmazsa olmazımızdır.”

Saray Haber