Uğur Mumcu anılıyor

Uğur Mumcu anılıyor
Yayınlama: 23.01.2018
A+
A-

Türkiye basınının özgür kalemi Uğur Mumcu 24 Ocak Çarşamba günü Saray Belediyesi ve Kent Konseyi’nin düzenlediği etkinliklerle anılacak.

24 Ocak 1993’te bombalı bir suikastle yaşamını yitiren gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu kaybetmemizin üzerinden 25 yıl geçti.
SARAY UĞUR MUMCU’YU UNUTMUYOR
Aradan geçen zamana karşın Uğur Mumcu’nun katledilmesinin acısı halen yüreklerde hissedilirken, Türkiye’nin her köşesinde Uğur Mumcu’yu anmak için etkinlikler düzenleniyor. Araştırmacı gazeteciliğin öncüsü olan Uğur Mumcu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Saray’da da düzenlenecek etkinliklerle anılacak.
SARAY HALKI DAVETLİ
Saray Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından düzenlenen anma programları Çarşamba günü saat 14.00’de Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan Uğur Mumcu Heykeline karanfillerin bırakılması ile başlayacak. Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri Çarşamba akşamı saat 20.00’de Kent Konseyi Kültür Evi’nde düzenlenecek belgesel gösterimi ve müzik dinletisi ile sona erecek. Saray Belediyesi yaptığı açıklama ile tüm Saray halkını Uğur Mumcu için yapılacak anma etkinliklerine davet etti.
SUİKAST AYDINLATILMADI
Gazeteci, Yazar Uğur Mumcu,  24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitirmişti. Mumcu cinayetinin arkasında hangi güçlerin bulunduğu ise bugüne kadar aydınlatılamadı.

Saray Haber