Uğur’lar olsun..

Uğur’lar olsun..
Yayınlama: 25.01.2019
A+
A-


Türkiye basının özgür kalemi Uğur Mumcu 24 Ocak Perşembe günü 26. ölüm yıldönümünde Saray Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle anıldı. Uğur Mumcu’yu unutmayan Saraylı Mumcu dostları, Uğur Mumcu Heykeli’ne karanfiller bırakıp Mumcu’yu minnet ve özlemle andı.

UĞUR MUMCU UNUTULMADI
Aradan geçen zamana karşın Uğur Mumcu’nun katledilmesinin acısı halen yüreklerde hissedilirken, Türkiye’nin her köşesinde Uğur Mumcu’yu anmak için etkinlikler düzenlendi. Araştırmacı gazeteciliğin öncüsü olan Uğur Mumcu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi dün Saray’da Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan Uğur Mumcu Heykeli önünde anıldı. Uğur Mumcu anma etkinliğine Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Saray İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Saray İlçe Gençlik Kolları Başkanı Görkem Bayar, CHP Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları ve Saray’lı Uğur Mumcu dostları katıldı.
BU SADECE ANMA DEĞİL, ONU ANLAMA VE GELECEK KUŞAKLARA ANLATMA ETKİNLİĞİDİR
Uğur Mumcu Heykeli başında duygulu bir konuşma yapan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban şöyle konuştu:
“Cumhuriyet’in ve Kuvva-i Milliye’nin devrimci kuşakları hepinizi Saray Belediye Başkanı olarak sevgilerimle saygılarımla selamlıyorum. Burada bugün toplanmamızın amacı 26 yıl önce hain bir bombalı saldırı sonucu yitirdiğimiz Cumhuriyet’in yiğit önderi karakterli, cesur yürekli yazarlarından Cumhuriyet sevdalısı, emperyalizme faşizme karşı, ırkçılığa karşı barıştan, özgürlükten eşitlikten yana, kardeşlikten yana olan bir Cumhuriyet sevdalısını anma etkinliğinde bir arada bulunuyoruz. Sadece Uğur Mumcu’muzu değil, bütün demokrasi şehitlerimizin anısına bu anma etkinliğini geçmişten bu yana Saray Belediyesi olarak Saray’daki devrimcilerle, solcularla, sosyalistlerle ilericilerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Biz bundan sonraki kuşaklara da Uğur Mumcu’nun ülkemizde yaşayan en yiğit Mustafa Kemal’in çizgisinden giden bu yazarımızı, aydınımızı anmanın bir yönüyle onurunu yaşıyoruz. Bir yönüyle de bu sadece anma değil, onu anlama ve gelecek kuşaklara anlatma etkinliğidir bu etkinliğimiz. Bu aydınlarımıza sahip çıkma onurunu bizde Saray’da, Türkiye’de ve Dünya’daki bütün Cumhuriyet sevdalılarına, Kuvva-i Milliyeci’lerle yaşayan Atatürkçülerle birlikte savunuyoruz. Belediye Başkanlığımız döneminde böylesine yürekli bir yazarımızın, araştırmacı yazarımızın anısına bir heykel çalışmasını da gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ve ülkemizin tanınmış heykeltıraşlarından Pınar Öktem’in atölyesinde yapılan bir çalışma ile gerçekleştirilen Uğur Mumcu Anıtı’nı geçmiş yıllarda yine böylesine coşkuyla açmıştık. Bizden sonraki kuşaklarda bu anmayı devam ettirecektir. Ama şunu söyleyebilirim ki bu ülkede Uğur Mumcu, Türkiye’de 1974 yılında başladığı Cumhuriyet Gazetesi’nde 30 yıl bizi aydınlatmaya çalıştı, ülkemizi aydınlatmaya çalıştı. Bir projeksiyon gibi geleceğimizi de bize gösterdi bir kutup yıldızı gibi. O devlet içerisindeki çeteleri, mafyayı, tarikat ve siyaset üçgenindeki silah kaçakçılarını, uyuşturucu kaçakçılarını, demokrasiye karşı olan bütün güçleri bize gösterdi Uğur Mumcu. O yıllarda gösterdikleri Susurluk Kamyonu çarpmasıyla ortaya çıktı. Uğur Mumcu bunları 70’li yıllarda gördü. Fethullah Gülen örgütlenmesini, çete örgütlenmesini 70’li yıllarda gören biriydi Uğur Mumcu.
“UĞUR MUMCU’LAR YALNIZ DEĞİLDİR”
Böylesine aydınlara sahip olduğumuz için o kadar onurlu ama o kadarda sorumluyuz bu onurlu insanlara sahip çıkmanın onurunu taşıyoruz gelecek için. Bu anlamda böylesine Cumhuriyet sevdalısı, Kuvva-i Milliyeci, Mustafa Kemal’in aydınlık yolunda bize geleceği projeksiyon gibi gösteren Uğur Mumcu’nun anısına düzenlediğimiz bu anma etkinliğinde birlikte olmaktan, demokrasi şehitlerimizin birlikte anma, anlamak ve geleceğe anlatma sorumluluğunda birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Işıklar içinde uyusunlar yıldızlar yoldaşı olsun onların ve Uğur Mumcu’lar yalnız değildir. Sonsuza kadar bu ülkede tam bağımsızlıktan,  özgürlükten yana, Cumhuriyet’ten yana, adaletten yana, barıştan yana, insan haklarından yana olan tüm insanlar bu dünyada ve ülkemizde adaletsizlikler, hukuksuzluklar bitene kadar mücadelemiz devam edecektir.”
UĞUR MUMCU HEYKELİ’NE KARANFİLLER BIRAKILDI
Saray Belediyesi tarafından düzenlenen Uğur Mumcu Heykeli başındaki anma töreni alkışlar eşliğinde karanfillerin anıta bırakılmasıyla son buldu.

 

Saray Haber