Üstün potansiyelli öğrenciler artık yalnız değil

Üstün potansiyelli öğrenciler artık yalnız değil
Yayınlama: 14.10.2019
A+
A-

Doğa Koleji, örgün eğitimin içindeki üstün zekalı ve üstün potansiyelli öğrencilerin yeteneklerini doğru tespit edilmesi ve eğitimi için ‘Mıknatıs Okul’ projesini hayata geçirdi. Mıknatıs Okul Programına ilkokul 1,2,3,4 sınıflar ile ortaokul 5,6,7 sınıflar 22 Ekim’e kadar başvurabilir.
Doğa Koleji, örgün eğitimin içindeki üstün zekalı ve üstün potansiyelli öğrencilerin yeteneklerinin doğru tespit edilmesi ve eğitimi için ‘Mıknatıs Okul’ projesini hayata geçirdi. Lüleburgaz kampüsündeki alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 19 Eylül 2019 günü Lüleburgaz’da gerçekleştirilen lansman etkinliğine Biga Doğa Koleji, Çerkezköy Doğa Koleji, Mıknatıs Okul programının tasarımcısı ve Doğa Kolejleri Üstün Zekâlılar Bölüm Başkanı Esra Ertürk de katıldı.
“ÜSTÜN ZEKALI ÖĞRENCİLERE FARKLILAŞTIRILMIŞ BİR EĞİTİM FIRSATI SUNUYORUZ”
Programın ardından konuşan okul kurucusu Erdal Karakuş,“Üstün zekâlı/potansiyelli öğrencilerin, örgün eğitim içinde farklılaştırılmış bir eğitim almalarının mümkün olamadığını, bu nedenle Mıknatıs Okul projesi sayesinde, örgün eğitimin içindeki sayıları %2,5-3 civarındaki olan bu öğrencilere, farklılaştırılmış bir eğitim fırsatı sunuyoruz” dedi. Programa katılma hakkı elde öğrencilerle yapılacak çalışmaların genel çerçevesinin Sorgulama Temelli ve Proje Bazlı eğitimlerden oluştuğunu” belirten Karakuş, Öğrencilerimiz,“Görsel Algı ve Yaratıcılık Gelişimi, Çocuklar için Felsefe, Tarihsel Sorgulama, Yazma Atölyesi, İleri Matematik, İleri Fen Bilimleri, Zekâ Oyunları ve Proje bazlı eğitimler alacaklar” dedi.
MIKNATIS OKUL PROGRAMINA KİMLER DAHİL OLABİLİR?
Karakuş, “Mıknatıs Okul Programımız İlkokul 1,2,3,4 sınıflar ile Ortaokul 1,2,3 (5,6,7) sınıfları kapsamaktadır. Ancak her talep eden öğrenciyi kabul edemiyoruz. Üstün Potansiyelli olduğu düşünülen her öğrencinin (BİLSEM’e devam eden öğrenciler hariç), okulumuza başvurarak, standartlaştırılmış belli zekâ testlerine girebileceğini ve barajı aşması halinde programa kabul edilebileceğini” belirten kurucu Erdal Karakuş,“Mıknatıs Okul programına BİLSEM öğrencileri doğrudan katılma hakkı olduğunu” söyledi.
HER CUMARTESİ YETENEKLERİ VE İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA 3 SAAT EĞİTİM VERİLECEK
Erdal Karakuş, “Alanında eğitim almış, ehliyet sahibi kişiler tarafından uygulanacak olan ön testler ve eğitimler ücretli olacak ve Mıknatıs Okul programına dışarıdan öğrenci kabul edebilecek. Üstün zekâlı/potansiyelli öğrencilerin eğitim-öğretim sürecine kendi okullarındaki normal sınıflarında devam ederken, her hafta Cumartesi günü 3 ders saati boyunca ilgi, yetenek ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmış farklı ders içerikleri ve özel olarak geliştirilmiş materyallerle farklılaştırılmış bir eğitim öğretim alacaklarını, yarıyıl ve yaz tatilinde programa ara verileceğini ve çalışma yapılmayacağını” söyledi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber