Yüceer: “Çorlu için adalet istiyoruz”

Yüceer: “Çorlu için adalet istiyoruz”
Yayınlama: 08.07.2020
A+
A-

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çorlu Tren Katliamı’nın 2. yıl dönümüne ilişkin “Adalet mücadelesiyle geçirdiğimiz iki yılda, tren faciasının nasıl hukuk faciasına dönüştüğünü gördük. Adalet isteyen ailelerin yüzüne mahkeme kapıları kitlendi. İhmali olanlar tek tek yargıdan uzaklaştırıldı. Ancak sanmasınlar ki sorumlular adaletten kaçabilecekler. Hepsi mahkeme önünde hesap verene kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Yüceer, facianın tüm yönleriyle araştırılması ve sorumluların tespit edilmesi için TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulmasını talebini yeniden Meclis gündemine taşıdı
karşıyaka bayan escort
8 Temmuz 2018’de Çorlu’da 25 yurttaşın yaşamını yitirdiği, 340 kişinin ise yaralandığı tren katliamının üzerinden iki yıl geçti. Adalet mücadelesi ile geçen 2 yılı değerlendiren CHP Tekirdağ Milletvekili ve PM üyesi Candan Yüceer, “Çorlu Tren Katliamı’nın ardından 2 yıllık dava sürecinde, Türkiye’nin bir gerçeğine daha bütün ailelerimizle birlikte tanık olduk. Bu kadar hassas bir konuda davanın başlaması bile bir yıl sürdü. Marjinal ilan edildik. Mahkeme kapıları üzerimize kitlendi. Adalet isteyen ailelerin karşısına barikatlarla çıktılar. Ülkemizde daha önceki maden kazalarında ve tren kazalarında da olduğu gibi iktidarın kendi ihmallerini halının altına süpürme gayreti içine girdiğine bizzat şahit olduk” dedi.
SORUMLULAR HESAP VERMEDİ
Yüceer, “Siyasetin gölgesinde terazisi bozulan yargı, yaşananlarda kusuru olanları bir bir soruşturma dışına çıkardı. Çünkü AKP Türkiyesi’nde hesap verme kültürü yok edildi. Gerçek bir hukuk devletinde sanık sandalyesinde oturması gerekenler, Türkiye’de terfi ettirildiler. 25 canımızı kurban verdiğimiz bir faciada, çıkıp bir özrü bile çok gördüler” dedi.
“PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”
Çorlu’da adalet mücadelesinin devam edeceğini vurgulayan Yüceer, “Yakından takip ettiğimiz davada, 5. duruşma gerçekleşti. Ortada ne adalet var, ne görevini yerine getirmeyenler, ne de ihmale göz yumanlar. Ama peşlerini bırakmayacağız. Adalet mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Çorlu Tren Katliamı da iktidarın vurdumduymazlıklarıyla tarihe geçecek. Bu duruşumuz, yöneticilerin ihmalleri nedeniyle bir daha benzer facialar yaşanmaması için Türkiye adalet mücadelesine iz bırakacak. Çorlu için adalet sağlanana, bu dava kamu vicdanında sonuçlanana kadar adalet mücadelesi de devam edecek” dedi.
ÇORLU’YU TBMM ARAŞTIRSIN
Yüceer, Çorlu Tren Katliamı’nın bütün yönleri ile araştırılması, sorumluların tespit edilmesi ve Türkiye’de bir daha benzer faciaların yaşanmaması için TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulması talebini yeniden Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, önergesinde “Türkiye tarihinin en büyük facialarından birli olan Çorlu’daailelerin adalet talebini ve kamu vicdanını rahatlatacak bir yargılama sonucuna ulaşılamamıştır. Meclis tarafından kurulacak bir komisyonla konunun detaylıca araştırılması, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve kamu yararı açısından büyük önem arz etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber