Yüceer’den soruşturma tepkisi: Halkı tehdit edenleri soruştursunlar!

Yüceer’den soruşturma tepkisi: Halkı tehdit edenleri soruştursunlar!
Yayınlama: 13.05.2020
A+
A-

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Saray Cumhuriyet Savcılığının Saray Belediyesi hakkında başlattığı Üç Fidan soruşturmasına tepki gösterdi. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın tam bağımsız Türkiye için mücadele eden, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nden yana olan gençler olduğunu söyleyen Yüceer, “Bu soruşturmadan hiçbir şey çıkmayacağı ortada ama bugünlerde yapılan öyle paylaşımlar var ki. Daha yeni bir kadın televizyona çıktı ‘benim ailem 50 kişiyi götürür’ dedi. Akıl almaz bir nefret söylemi. Savcılarımız bunlarla ilgilensin, bu halkı tehdit edenleri soruştursun. Bir şeylerden suç üretmeye çalışmasınlar, suçun peşinden koşsunlar” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel ile birlikte Çarşamba günü saat 14.30’da CHP Saray İlçe Başkanlığını ziyaret etti. İlçe Başkanı Akın Aytaç ve ilçe yöneticileri ile bir araya gelen Yüceer, salgın sürecini ve gündemi değerlendirdi.
“BU SORUŞTURMADAN HİÇBİR ŞEY ÇIKMAZ”
Saray Cumhuriyet Savcılığının, Saray Belediyesi hakkında başlattığı Üç Fidan soruşturması hakkında da açıklamalarda bulunan Yüceer, şöyle konuştu:
“Bu soruşturmaya diyecek söz bulamıyorum. Akla ziyan bir uygulama. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan tam bağımsız Türkiye için mücadele eden, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nden yana olan gençlerdi. Düşüncelerini kimseye zarar vermeden hayata geçirmeye çalışmışlardır. Üç Fidan için yapılan paylaşımdan neye dayanarak bir soruşturma başlatıldı, ben de merak ediyorum. Bu soruşturmadan hiçbir şey çıkmayacağı ortada ama bugünlerde yapılan öyle paylaşımlar var ki. Daha yeni bir kadın televizyona çıktı ‘benim ailem 50 kişiyi götürür’ dedi. Akıl almaz bir nefret söylemi. Gerek televizyonlarda gerekse de sosyal medyada her gün nefret söylemleriyle, tehditlerle kaşı karşıya kalıyoruz. Savcılarımız bunlarla ilgilensin, bu halkı tehdit edenleri soruştursun. Bir şeylerden suç üretmeye çalışmasınlar, suçun peşinden koşsunlar.
“CHP’YE, CHP’Lİ BELEDİYELERE ÇAMUR YAPIŞMAZ”
Pandemi günlerinde o kadar çok haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik yapıldı ki. Birileri belediyelerimizin yaptıklarından, il başkalarımızın açıklamalarından, paylaşımlarından suç üretmeye çalışıyor. Bizim söylemlerimizden darbe çıkarılmaya çalışıldı, belediyelerimiz devlet içinde devlet olmakla itham edildi, hesapları bloke edildi, ekmek dağıtmaları bile engellendi. Bu süreçte gördük ki birileri siyaset yapmadan, muhalefete saldırmadan duramıyor. Birlik ve beraberlikle, topyekûn mücadele ile salgının üstesinden gelebileceğimiz bir dönemde yapılmaz denilenler ne yazık ki yapılıyor. Hizmet etmeye çalışan belediyelerimiz engellenmeye çalışılıyor. Burada takdir kamuoyunun, toplumsal vicdanındır. İnsanlar yapılan uygulamaları görüyor. CHP’ye, CHP’li belediyelere çamur yapışmaz. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber