Zafer Bayramı böyle kutlanır

Zafer Bayramı böyle kutlanır
Yayınlama: 01.09.2016
A+
A-


Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 94. Yılı nedeni ile düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demokrasi Gecesi muhteşem bir atmosferde yapıldı. Devlet protokollerinin dakikalık bayram kutlamalarının sıkıcılığından uzak bir görüntüde vatandaşlar Zafer Bayramı’nda doyasıya eğlendi.

Ramazan FİŞEK – Saray Gazetesi

30 AĞUSTOS BÖYLE KUTLANIR2YÜRÜYÜŞ İLE KUTLAMALAR BAŞLADI
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, AKP İlçe Başkanı Abdullah Öge, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediyemiz Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlarımızın katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demokrasi Gecesi programı saat 20.00’da Çerkezköy Belediye Hizmet Binası önünde başlayan yürüyüş ile start aldı. Ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleler ile yürüyen protokol ve vatandaşlar çalan coşkulu marşlara eşlik ederken, Atatürk Caddesi boyunca yürüyen kortej Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Vatan Size Minnettar Anıtı önüne geldi.
“ÜLKEMİZ ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR”
Kortejin Vatan Size Minnettar Anıtı önüne gelmesinin ardından buradaki program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından programın açılış konuşmasını Belediye Başkanı Vahap Akay gerçekleştirdi. Konuşmasının başında programa katılan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ülkemizin zor günlerden geçtiği bugünlerde birliğimiz ve beraberliğimiz için büyük anlam taşıyan bu anlamlı zafer gecesinde, tarihine sahip çıkan tüm hemşerilerime bir kez daha kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.” dedi.
“TEK ÇARE MİLLETİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ”
“Bu akşam böylesine tarihi ve önemli bir günün yıldönümünü siz değerli hemşerilerimizin bu güzel katılımlarıyla birlikte yaşıyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığımı bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye sözlerine devam eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün 30 Ağustos; Türkiye ve dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan zaferimizin 94. Yıldönümünü kutluyoruz bu akşam. Dünya tarihi için de bir miladın yıldönümü aynı zamanda. Çünkü bu topraklar üzerinde yüzyıllar boyunca hesap yapanlar oldu. Birilerinin bu topraklar üzerinde yıllardır bitmek tükenmek bilmeyen hesapları var. Ortadoğu coğrafyasında kan ve gözyaşı üzerinden siyaset yapanların hesapları bunlar. Hedeflerine ulaşmak için Kardeşi kardeşe kırdıran kansızların hesapları bunlar. Büyük Ortadoğu projesini hayata geçirmeye çalışan emperyalist güçlerin hesapları.” dedi.
“NAZIM HİKMET’İN ŞİİRİNİ OKUDU”
Başkan Akay konuşmasını “Ben bu duygularla tüm hemşerilerimin ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutluyorum, Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin diyorum. Ve sözlerimi geçen yıl bu meydanda 30 Ağustos’ta okuduğum şiirle bitiriyorum.” dedi ve Nazım Hikmet’in Bu memleket Bizim Şiirini okuyarak konuşmasını bitirdi.
FARUK DEMİR SAHNE ALDI
Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Tekirdağ Milletvekili ve CHP PM Üyesi Candan Yüceer günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve 15 Temmuz darbe Girişimini anlatan sinevizyon gösterileri izlettirildi. Ayrıca Çerkezköy Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ izlendikten sonra sanatçılar Zafer İşleyen ile Faruk Demir sahne alarak sevilen eserlerini seslendirdiler.
MUHTEŞEM HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ
Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demokrasi Gecesi’nin finali yapılan muhteşem havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber