‘Ölüm Yolu’ meclis gündeminde

‘Ölüm Yolu’ meclis gündeminde
Yayınlama: 20.10.2015
A+
A-

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı-Saray arasında yapımı yıllardır tamamlanamayan “ölüm yolu”nu Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, “Yolun tamamlanması için daha kaç vatandaşımızın hayatını kaybetmesi gerekmektedir?” diye sordu.
saray kapaklı yolu
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı-Saray arasında yapımı yıllardır tamamlanamayan “ölüm yolu”nu Meclis gündemine taşıdı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, söz konusu yolda kısa bir süre önce meydana gelen kazada 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığını bildirdi.
YOL DEĞİL, YILAN HİKÂYESİ
Halk arasında ölüm yolu olarak da bilinen yolda çok sayıda ölümlü kaza meydana geldiğini anımsatan Yüceer, adeta yılan hikâyesine dönen yolun yapımının 2009 yılında gündeme geldiğini, aynı yıl ihaleye çıkarılan ve yüklenici firmanın işi zamanında bitirememesi nedeniyle ihalesi fesh olan yolun, 2012 yılında yeniden ihaleye çıkarıldığını kaydetti.
7 YILDA YOL BİTİRİLEMEZ Mİ?
CHP’li Yüceer, “2012 yılının Temmuz ayında ikinci kez yapımına başlanan yolun 7 km’lik bölümünde çalışmalar başlatıldı. Ancak, yaşanan sel felaketinden sonra, yolda ciddi hasarlar meydana gelmiş, tekrar onarım çalışmaları yapıldı. Yaklaşık 7 yıldır bitirilemeyen yol nedeniyle Tekirdağlı hemşerilerim mağdur oldu. Yolda sık sık kazalar yaşanıyor, bitirilemeyen yolun cezasını yurttaşlarımız canlarıyla ödüyor” dedi.
ÖLÜM YOLU
CHP’li Yüceer, “Her seçim öncesi ihaleye çıktık, yapacağız diyorlar. Seçim sonrası her şey unutuluyor. Sadece sözde kalıyor. Yazıktır. Günahtır. Dahası ayıptır! Bir yol 7 yılda nasıl bitirilemez akıl almıyor. Birçok insan o yolda hayatını kaybetti. Birçok kişi yaralandı. Tekirdağ’da bu yol, “ölüm yolu” olarak anılıyor. Defalarca önergelerle gündeme getirdim, TBMM Genel Kurulu’nda söz alıp konuştum. Dilimizde tüy bitti. Artık yol bir an önce yapılsın. Kimsenin tahammülü kalmadı. Hemşerilerim söz değil, icraat bekliyor” ifadelerini kullandı.
candan yüceer net
BAKAN’A SORULAR
Yüceer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’in yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
-7.yılına giren Saray-Kapaklı Yolu’nun ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir? Yolun bir türlü tamamlanamamasının gerekçesi nedir?
YOLDA SON DURUM NEDİR?
-Yolda çalışmalarda gelinen son aşama nedir? Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar kaç kilometresi bitirilmiş, kaç kilometresi tamamlanmayı beklemektedir?
-Sözü edilen yol için kamulaştırma işlemlerindeki son hukuki durum nedir?
-Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar kaç hak sahibi yargıya başvurmuştur? Kaç hak sahibi davayı kazanmıştır? Hak sahiplerine toplam ne kadar para ödenmiştir?
KAÇ KİŞİ DAHA ÖLMELİ?
-Duble yolun yapımıyla ilgili ödenek yetersizliği olduğu iddiası doğru mudur?
-Son 5 yılda yıllara göre ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Kaç yaralanma ve kaç ölüm olayı yaşanmıştır?
-Yolun tamamlanması için daha kaç vatandaşımızın hayatını kaybetmesi gerekmektedir?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber